2023 kurbanlık koyun ne kadar? Küçükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar?

Kurban Bayramı yaklaşırken, birçok kişi kurbanlık fiyatlarının ne kadar olduğunu merak ediyor. 2023 yılında küçükbaş kurbanlık koyun fiyatları haberimizde...

2023 kurbanlık koyun ne kadar? Küçükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar?
Yayınlanma:
Güncelleme:

2023 yılında küçükbaş kurbanlık koyun fiyatları hakkında bilgi vermek gerekirse; Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, mevcut durumda canlı kilogram fiyatının genellikle 120-150 lira arasında olduğunu belirtiyor. Ayrıca, adet bazında küçükbaş kurbanlık hayvan fiyatlarının 5.500 ile 8.500 lira arasında değişebileceğini ifade ediyor.

Çelik, geçen yıl yaklaşık olarak 2,5 milyon küçükbaş hayvanın kurban edildiğini hatırlatarak, bu yıl da vatandaşların daha fazla küçükbaş hayvanlara yönelebileceğini öngörüyor. Ancak, fiyatların coğrafi bölgelere ve hatta aynı bölge içindeki illere göre değişebileceğini vurguluyor. Ayrıca, hayvanın cüssesine, kuyruk yapısına ve kilosuna göre fiyat farklılıkları olabileceğini belirtiyor.

Büyükbaş kurbanlık fiyatlarının bu yıl yüksek olması nedeniyle, vatandaşların küçükbaş hayvanlara daha fazla ilgi gösterebileceğini ifade eden Çelik, kurbanlık tercihlerinin kişisel bütçelere ve beklentilere bağlı olarak değişebileceğini sözlerine ekliyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.